Koppert aqualand

Onveilige voeding voor honden en katten

Geplaatst op

Voor diervoeding zijn er strenge kwaliteitseisen waar producenten aan moeten voldoen. Zo moeten ze onder andere een diervoeder analyse laten doen. Toch kan het zo zijn dat je hond of kat per ongeluk iets eet wat onveilig voedsel is. Bijvoorbeeld wanneer het product niet goed genoeg getest is, schadelijke stoffen bevat of helemaal niet bedoeld is voor honden en katten. Hieronder hebben we een lijst met onveilig voedsel voor honden en katten op een rij gezet, zodat je weet waar je als honden- of kattenbezitter het meest op moet letten.

Dragende en bewerkte botten

Vaak zijn dragende botten van (oudere) paarden, koeien, schapen en geiten te hard voor het gebit van je hond en kunnen ze schade veroorzaken. Denk hierbij aan een afgebroken tand. Daarom is het goed om ze geen dragende botten te geven. Overige botten, dus niet dragende botten, van jonge dieren zijn wel veilig. Ook bewerkte botten raden we niet aan. Dit zijn gekookte, gerookte of gebakken botten die kunnen splinteren. Dit kan gevaarlijk zijn voor de maag en darm van je huisdier. Botten moeten dus altijd rauw zijn.

Bepaalde groenten

Bepaalde groenten mag je echt niet aan je hond of kat geven, in het bijzonder tomaat, ui en paprika. Ui veroorzaakt vaak darm- en maagkrampen bij honden. Een gevolg hiervan kan bloedarmoede zijn. Tomaat en paprika zorgen vaak voor allergische reacties en worden daarom afgeraden.

Chocolade

De stof theobromine is giftig voor honden. En laat dat nou net in chocolade zitten. Of het gevaarlijk is voor je hond hangt af van de hoeveelheid chocola die hij binnenkrijgt en het gewicht van je hond. We raden aan om bij de minste hoeveelheid chocolade al naar de dierenarts te gaan.

Rauw varkensvlees

Honden en katten kunnen de ziekte van Aujeszky krijgen wanneer ze rauw varkensvlees eten. Dit is een ziekte waar honden en katten vrijwel meteen dood aan gaan. In principe zou deze ziekte niet meer voor mogen komen in Nederland, maar voor de zekerheid kun je rauw varkensvlees niet aan je hond geven.

Gerelateerde berichten

Duinrell beleven met korting!

Duinrell, gelegen in het pittoreske Wassenaar, staat bekend als een van de spannendste en meest veelzijdige attractieparken van Nederland. Of je nu...

Lees meer

Rondvaart door Den Haag met Beachzone

Den Haag, vaak geassocieerd met politiek en het koningshuis, heeft veel meer te bieden dan alleen het Binnenhof of Paleis Noordeinde. De stad...

Lees meer

Over ons

Lees de teksten op onze site, zo ben je op de hoogte van schepen, varen en alles wat met de maritieme wereld te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ koppert-aqualand.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden